Information om gården

 

Hällstad Kronogård är en för bygden traditionell jord- och skogsbruksfastighet. Arealen är ca 110 ha, varav 85 ha är skog och 25 ha är åker samt beten. Jordbruket bedrivs ekologiskt och består uteslutande av vall som skördas som ensilage till gårdens djur. Turridning med Islandshästar bedrivs till stor del på gårdens mark som är rik på vilt. Vi ser ofta både älg och rådjur under turridningarna.

Avelshingst hos Hällstad Islandshästar AB, Älmestad 107, Kronogården www.turridningar.se

Avelshingst hos Hällstad Islandshästar AB, Älmestad 107, Kronogården www.turridningar.se

I Sjuhäradsbygden finns mycket intressanta och spännande besöksmål bland annat den trivsamma staden Ulricehamn som är vackert belägen vid Åsundens strand. Ytterligare 20 km söderut finns Gällstad ett handelscentrum för kläder och textil med bl.a. den välkända butiken ”Lager 157”.

Gårdarna i Birgit Th Sparres populära romaner har sina förebilder runt sjön Åsunden. Via Ulricehamns turistbyrå går det att boka en bussresa runt sjön. Vintertid erbjuder Ulricehamn slalomåkning i 6 nedfarter, ca 12 km från gården. I Lassalyckans fritidsområde finns ett antal preparerade skidspår för längdåkning, ca 15 km från gården. Det finns mängder av flera besöksmål att hitta bl.a. i Kulturvägens broschyr som vi tillhandahåller.

Vi lämnar gärna fler tips och rekommendationer!